Presse- og kundemeddelelse:

Presse- og kundemeddelelse:

Generationsskiftet på plads hos Pro IT

Kontinuiteten sikret i forhold til både kunder og medarbejdere

Tøndervirksomheden Pro-IT ApS, der siden 1999 har drevet professionel IT service og support i Tønder Kommune og det øvrige Sønderjylland, har med virkning fra 1. januar 2019 udnævnt Keen Holt Simonsen til direktør med ansvar for virksomhedens daglige drift. Keen Holt Simonsen afløser Jens Ove Kjær, som et led i et generationsskifte i virksomheden.

Samtidigt med udnævnelsen, bliver Pro-IT ApS en del af it-r ApS, en virksomhed med tilsvarende services i det Storkøbenhavnske område. It-r ApS overtager det hele ejerskab fra Pro-IT’s nuværende ejere og stiftere Jens Ove Kjær og Hans Schmidt.

Keen Holt Simonsen udtaler: ”Jeg ser frem til at påtage mig opgaven, og vil gøre alt for, at eksisterende og nye kunder, får de bedste og mest tidsvarende IT- og kommunikationsløsninger fra os i fremtiden. Samarbejde med it-r forventer jeg mig meget af, idet det bliver muligt for begge forretninger at udvide tilbuddene til vore kunder med de samlede kompetencer, vi nu repræsenterer. Det er vores hensigt at føre virksomheden videre med et fortsat stærkt lokalt fokus. Medarbejderstaben vil fortsat være den samme, og vi er endda på vej med nogle få adderinger”.

I forbindelse med sin fratræden som direktør siger Jens Ove Kjær: ”Jeg er meget tryg ved den model, vi er nået frem til for firmaets fremtidige drift, og vil gerne benytte lejligheden til at sige tak til både medarbejdere og vore mange trofaste kunder, for den loyalitet der er vist os i de 19 år, jeg har stået ved roret. Jeg håber velviljen må gå udelt videre til den nye ledelse og ejerkreds.”

Jens Ove Kjær fortsætter i øvrigt som seniorkonsulent i firmaet.

it-r ApS blev stiftet i 2001 og den samlede virksomhed repræsenterer nu mere end 20 erfarne og professionelle IT konsulenter og udviklere. Såvel Pro-IT ApS som it-r ApS har udviklet sig organisk til dato med en sund økonomi og fornuftige vækstrater.

Keen Holt Simonsen er uddannet Datamatikker og har været ansat siden starten af Pro-IT´s virksomhed i år 1999, og har således tung erfaring ikke blot med udfordringer i forhold til IT, systemer og telekommunikation, men også i forhold til forretningsudvikling, service processer og simple- som komplekse løsninger. Keen Holt Simonsen er 40 år er gift og har 3 børn. Keen er bosiddende i Skærbæk.

 

Yderligere henvendelse til:

Keen Holt Simonsen; mobil: 20321402 e-mail: khs@pro-it.dk, Direktør Pro-IT ApS

Kim Pichard Nielsen; mobil: 53729040 e-mail: kpn@it-r.dk, Administrerende Direktør it-r Ap

 

kilde: https://www.jv.dk/toender/Lokal-IT-virksomhed-overtages-af-koebenhavnere/artikel/2678502

 

Posted in Nyhedsbrev

Skal jeg opgradere til Windows 10?

Muligheden for gratis opgradering til Windows 10 udløber 29. juli

Microsoft har igennem længere tid tilbudt brugere af Windows 7 eller 8 at opgradere til Windows 10, uden at skulle betale for en ny licens – uanset om man er privat bruger eller virksomhed.
Dette tilbud udløber med udgangen af indeværende måned.
Niebieskie-logo-Windows-10-na-bialym-tle
Hos Pro IT kan vi konstatere, at mange – til trods for ret frembusende opfordringer fra Microsoft – stadig ikke har ladet deres PC’er opgradere til den nyeste udgave af Windows-operativsystemet. Der kan være flere gode grund til brugernes skepsis. Dels er det langtfra alle nye operativsystem-versioner fra Microsoft, der har været lige vellykkede. Faktisk er der et stort gran af sandhed i den karikerende beskrivelse, som hævder, at det kun er hver anden ny operativsystem-version fra Microsoft, der duer. Desuden har mange hørt skræmmende historier om mislykkede opgraderinger, der har resulteret i, at et eller andet ikke har virket efterfølgende. Men hvad er egentlig realiteterne i sagen?

Windows 10 er stabilt og til at gå til

På nuværende tidspunkt må vi konstatere, at Windows 10 grundlæggende er et godt og stabilt operativsystem. Desuden kan vi berolige de bruger, som blev skræmt af Windows 8, med at Windows 10 i sin brugerflade minder langt mere om det, man kender i forvejen. De fleste vil opleve, at det – i modsætning til Windows 8 – er let at komme i gang med Windows 10, og efter blot et par timers arbejde med den nye brugerflade vil de flest føle sig helt på hjemmebane igen.

Hvad kan gå galt?

I langt de fleste tilfælde vil en opgradering være uproblematisk, og kan foretages af brugeren selv. Men det kan gå galt.
I de situationer hvor opgraderingen giver problemer, skyldes det oftest, at der på den pågældende PC anvendes gamle programmer, som ikke er kompatible med Windows 10, eller at der er tilsluttet nogle eksterne enheder (printere, scannere osv.), der ikke findes Windows 10-drivere til. Hvis man løber ind i sådan et problem, er der mulighed for at fortryde og rulle opdateringen tilbage i op til 30 dage efter, den er foretaget.

Skal – skal ikke?

Som udgangspunkt er er det vores anbefaling at tage imod Microsofts tilbud om at opgradere til Windows 10, mens det licensmæssigt endnu er gratis. Salget af Windows 8 er allerede stoppet, og Microsoft har annonceret, at man fra udgangen af oktober måned ikke længere vil kunne købe Windows 7. Man kan frygte, at det på længere sigt vil føre til en nedprioritering af vedligehold og forbedringer af Windows 7, og ultimativt ende som det gjorde med Windows XP for et par år siden – at al support stopper. Sker det, skal man til den tid betale for nye licenser. Og det er da ærgerligt, at skulle betale for noget, som har været gratis, hvis man bare var stået på i tide.

Posted in Nyhedsbrev

ADVARSEL

Ondskabsfuld CryptoLocker virus hærger (også) i det sønderjyske

Indenfor den seneste tid er vi hos Pro IT blevet kontaktet af adskillige kunder, der er blevet ramt af den såkaldt CryptoLocker virus. Vi føler, at vi anstændigvis bør advare computerbrugere i vores område mod denne ondsdkabsfulde og dybt kriminelle virus.
De forekomster vi har set, er typisk blevet smuglet ind på computeren via en mail som giver sig ud for at komme fra en pakketransportør som f.eks. Post Danmark, Post Nord eller DHL.

image002

Eksempel på virus email.

Mailen indeholder transportørens officielle logo og teksten er umiddelbart tilforladelig. MEN hvis modtageren klikker på det link, som findes i mailen, bliver en stor del af de filer, der er på den pågældende computer – og de netværksdrev, den er forbundet til – krypteret så de er ubrugelige.
Efter krypteringen kan man ikke længere åbne sine dokumenter, billeder, tegninger eller hvad man ellers har gemt. Herefter bliver brugeren mødt med et tilbud om afhjælpning af problemet ved indbetaling af løsepenge:

‘Your personal files are encrypted!
Your important files encryption produced on this computer: photos, videos, document, etc. Here is a complete list of encrypted files, and you can personally verify this…
To obtain the private key for this computer, which will automatically decrypt files, you need to pay 100 USD / 100EUR / similar amount in another currency.’

Der er altså tale om en metode, som i den grad giver mindelser om noget, man kender fra Mafiaen eller andre kriminelle organisationer, og vi kan absolut ikke anbefale at sende penge til den slags kriminelle.
I modsætning til de fleste andre typer af computervirus, vi har set – og det er mange – findes der ikke nogen betalbar ”medicin” imod CryptoLocker, når først man har fået den ind på sin computer. Man er 100% afhængig af sin backup.

Posted in Malware, Sikkerhed, Virus

Usædvanlig succesfuld webshop-introduktion hos Hans Iversen & Søn

Lørdag den 19. september kl. 12:00 åbnede Hans Iversen & Søn i Tønder en webshop på adressen www.hansiversen.dk. Og man må sige, at introduktionen er gået godt. Der blev i løbet af weekenden placeret så mange ordrer, at det var nødvendigt at påbegynde pakkearbejdet allerede søndag eftermiddag. Mandag morgen mødte medarbejderne ekstra tidligt, for at fortsætte med pakning og forsendelse af de mange varer, der var solgt gennem de første 1½ døgn af shoppens eksistens, og mens pakningen foregik, tikkede der løbende nye ordrer ind. Samme mønster gentog sig tirsdag.

image1

Overgår al forventning
”På baggrund af den interesse vi igennem et stykke tid har oplevet på de sociale medier, havde vi en forhåbning om at vores nye webshop vill blive godt modtaget; men jeg må sige, at det vi har oplevet indtil nu overgår alle forventninger. Det er vi natuligvis meget taknemmelige for” udtaler Peter Iversen.

Posted in Nyhedsbrev

Hans Iversen og Søn åbner webshop

Hansiversen logo

Lørdag den 19. september kl. 12.00 åbner endnu en af Tønders detailhandlende en webshop. Det drejer sig om den over 60 år gamle isenkræmmer forretning Hans Iversen & Søn i Vestergade.

image1

Startet på de sociale medier

Peter Iversen fortæller, at forretningen igennem længere tid har været aktiv på de socieale medier Facebook og Instagram. ”Vi har oplevet en ret stor interesse for vores varesortiment overraskende langt væk” fortæller han, ”og nu har vi taget skridtet fuldt ud med en rigtig webshop, hvor kunderne kan betale med alle de gængse betalingskort”. Webshoppen er udviklet i samarbejde med Pro IT og kan findes på adressen hansiversen.dk.

Åbningsrabat

For at markere åbningen vil der være 20% rabat på alle køb, der afsluttes i webshoppen fra lørdag den 19. kl. 12:00 til tirsdag den 22. kl. 12:00. For at opnå rabatten skal man indtaste kuponkoden iversen i forbindelse med varekøbet.

Posted in Nyhedsbrev

Sådan får du hurtigere trådløst netværk

Vil du gerne have mere fart på den trådløse Wi-Fi-forbindelse derhjemme, så følg disse syv tips, som er udarbejdet sammen med D-link.

1. Placér din router klogt
Trådløse routere har en begrænset rækkevidde. Derfor er det vigtigt at stille routeren et centralt sted i hjemmet. Gerne omkring en meter oppe på en væg med frit sigte. Stil aldrig routeren i et skab, i et rum med lukket dør eller nær enheder, som bruger radiosignaler, fx mikrobølgeovne. Jo mere uforstyrret signalet kan sprede sig gennem hjemmet – jo bedre trådløst netværk får du.
Nogle routermodeller har bedre antenner end andre. Et eksempel er D-Links routere med SmartBeam. SmartBeam gør det muligt for routeren at kortlægge signalstyrken på hjemmets trådløse enheder, og dirigere signalet direkte til disse enheder. På denne måde sikrer SmartBeam dit trådløse netværk maksimal styrke og stabilitet, uanset om enhederne er placeret i kælderen eller på loftet. SmartBeam er en genvej til et smartere wifi-netværk.

2. Vælg den relevante trådløse standard
Kontrollér hvilken trådløs standard din router har, opstil dine behov, og overvej om du har den rette model. Der er tre forskellige standarder:
• 11g er en ældre standard, som fungerer fint for dem, der bare læser nyheder og betaler regninger online. Men den fungerer ikke optimalt, hvis du ønsker at streame film og tv.

• 11n er den nuværende standard med tre hastigheder: “Op til 150Mbit/s”, “op til 300Mbit/s” og “op til 450Mbit/s”. Nogle få routermodeller kan have hastigheder på op til 600Mbit pr sekund. Nogle vil opleve at forbindelsen hakker, hvis der er mange på det samme netværk samtidig. Routerne understøtter ikke 11ac, som mange nye produkter bliver lavet til.

• 11ac er morgendagens standard. Den er bagudkompatibel og fungerer derfor sammen med dine ældre Wi-Fi-enheder. 11ac klarer hastigheder på op til 1300 Mbit/s. De første 11ac routere kom på markedet i 2012, men det er først nu, at vi ser mobiltelefoner og computere med indbygget 11ac. Ønsker du den absolut hurtigste netværksforbindelse, skal du vælge 11ac standarden.

Men for at udnytte den høje hastighed kræver det, at enheden, som routeren skal kommunikere med, også opfylder den nye standard. Samsung og HTC telefoner samt Apples nye Macbook Air fås med 11ac. Men med hjælp fra en USB-dongle med 11ac, kan du også drage fordel af den nyeste teknologi på din gamle bærebare computer.

Et tip! Kontroller om du har nogle gamle 11g-enheder på netværket. Hvis ikke, så indstil routeren til kun at bruge 11n eller 11ac. Det giver bedre performance og højere hastighed.

3. Undgå flaskehalse
Hvis du har en fiberforbindelse, skal du sikre dig, at du undgår flaskehalse. Sørg for, at du har en router, der kan håndtere minimum 11n. Det er nødvendigt for at håndtere den høje fiber hastighed. Hvis du vælger 11ac, både øger og fremtidssikrer du hastigheden. Desuden skal du sørge for, at alle enheder har gigabit hastigheder. Netværkskabler skal være af modellen kategori 6 (forkortet CAT6).

Hvis du har ADSL eller kabel-tv-net på op til 24Mbit pr sekund, sidder flaskehalsene i selve bredbåndet. Men det kan stadig være en god idé med en hurtigere router for at maksimere kapaciteten af dit interne netværk. En ny router vil oftest være bedre til at prioritere datatrafikken. Det sikrer, at film, musik og Skype-opkald ikke ”hakker”. Mange af de nye routere kan også håndtere smartphone-funktioner som ekstern adgang til routeren og hjemmets wifi-enheder via en mobil app.

4. Udvid rækkevidden
Har du problemer med rækkevidden på dit trådløse netværk? Er der svagt signal og døde zoner i dit hjem fx i kælder og på loft? I sådanne tilfælde kan det være hensigtsmæssigt med en ny og mere kraftfuld router eller et powerline-system. Med et powerline-system får du hurtig og nem bredbåndsadgang i rum med intet eller dårligt signal. Powerline har en sender og en modtager. Sender-boksen forbindes til din router og sættes i nærmeste stikkontakt. Modtageren sættes i en stikkontakt et andet valgfrit sted i huset, og du kan nu tilslutte dine enheder på nettet via kabel.
Du kan også bruge en såkaldt Wireless Range Extender, der udvider det trådløse netværk. En range extender leverer dog normalt kun den halve hastighed, som den forlænger.

5. Skift frekvens
Hvis du bor i et hjem, hvor der er mange trådløse netværk og støjkilder i nærheden, kan det være smart at skifte til en “Dual Band Router.” Den er i stand til at sende på 5 GHz-båndet. Her er mindre trafik og dermed mindre støj. Alle trådløse enheder som smartphones, tavlecomputere og bærbare computere kører normalt på 2,4 GHz båndet, men de nyeste modeller understøtter også 5 GHz-båndet.

6. Beskyt mod Wi-Fi-snyltere
Din hastighed bliver sat ned, hvis naboer og forbipasserende surfer på dit net. Derfor er det en god ide at beskytte dit netværk med kryptering. WPA2-kryptering er den sikreste. Det er oftest meget hurtigt at gøre. Find vejledning til, hvordan du gør i din routeres brugervejledning.

7. Trim netværket med et analyseprogram
Ved hjælp af programmet inSSIDer til PC og Android eller iStumbler til Mac kan du trimme dit trådløse netværk. Programmerne holder udkig efter kilder til støj og ser, hvilke netværk og kanaler naboerne bruger. På den måde kan du tilpasse dit valg af kanal, så det ikke kolliderer med omgivelserne.

kilde

Posted in Nyhedsbrev

Uudnyttede internetmuligheder i Sønderjylland

Den sydvestligste del af Sønderjylland har Danmarks bedste fiberdækning; men fordelen udnyttes i nærmest beskæmmende ringe omfang til forretningsmæssige formål.

Ifølge Erhvervsstyrelsens rapport “Bredbåndskortlægning 2012″ er Sønderjylland det område i landet, der har den klart bedste dækning med fiberbredbånd. Som det fremgår af dækningskortet ligger dækningsgraden i det meste af landsdelen på 80 til 100%.

1212221
Kilde: Erhvervsstyrelsen Bredbåndskortlægning 2012

Denne positive kendsgerning skyldes i vidt omfang Syd Energis massive satsning på udrulning af fiber til såvel virksomheder som private husstande. En disposition som energiselskabet – navnlig i starten – fik mange verbale knubs for fra flere sider. Formentlig var en del af kritikken næret af lobbyvirksomhed fra SE’s konkurrenter.

Kendsgerningen er imidlertid, at vi i det sønderjyske i dag har et stort forspring, hvad angår internet infrastruktur – ikke bare i forhold til andre dele af Danmark, men også de øvrige regioner i Europa.

 

Fordelene udnyttes beskæmmende lidt

Som IT-virksomhed med tæt føling med internetudnyttelsen i navnlig den sydvestligste del af Sønderjylland må vi desværre konstatere, at den infrastrukturelle fordel udnyttes i alt for begrænset omfang. Samtidig med at vi er vidner til at detailhandlen bløder på grund af den generelle økonomiske krise og konkurrencen fra internetbaserede webshops, oplever vi at en forsvindende del af de forretningsdrivende tager nogen form for initiativer til at udnytte de nye forretningsmuligheder.

For nylig kunne vi læse i Jyske Vestkysten, at 10% af butikkerne i Sønderjylland står tomme. Kombineret med at vi har landets og måske Europas bedste tekniske muligheder, er det helt uforståeligt at vi gennemsnitligt betragtet “sidder på hænderne” og bare venter på at dårligdommene skal gå over. Internettet og folks deraf følgende ændrede indkøbsvaner er kommet for at blive – faktisk har vi kun set begyndelsen.

Set med udkantsbriller er en entydig god egenskab ved internettet, at det er 100% “demokratisk” i forhold til geografi. En webshop kan lige så godt ligge på Sønderbøvl mark som i hjertet af en storby. Faktisk er lejemålet endda billigere i udkanten. MEN det kræver, at man tager et initiativ og griber det professionelt an …

 

Posted in Nyhedsbrev

Support på Windows XP stopper 8. april 2014

Hvad betyder det for mig, at Microsoft stopper al opdatering af Windows XP?


Microsoft har meldt ud, at al support og opdatering vedr. Windows XP ophører den 8. april 2014.
Det betyder ikke, at alle PC’er med Windows XP holder op med at fungere fra denne dato. Men evt. sikkerhedshuller opdaget efter skæringsdatoen vil ikke som hidtil blive lukket af Microsoft. Over tid vil det betyde, at risikoen for virus og lignende på PC’en bliver stadig større, hvis maskinen vel at mærke er forbundet til et netværk.

Hvis man har en XP PC kørende helt lokalt, uden netforbindelse (f.eks. som styring af en produktionsmaskine) behøver man ikke foretage sig noget.
Har man derimod netforbundne PC’er med Windows XP, bør man som minimum opgradere operativsystemet til Windows 7 eller Windows 8.1. Hvis der yderligere er tale om gamle PC’er, er det nok nu, man bør overveje udskiftning.

Er du i tvivl, så kotakt Pro IT for en uforpligtende snak om, hvad der er muligt og nødvendigt.


Posted in Nyhedsbrev